• 28 Μερίδες
  • 55 ' Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30 ' Χρόνος αναμονής
  • 2 Επίπεδο Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • 10 γρ. λεμόνι
  • 20 γρ. μαλοτήρα

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Ταψί

Χρειάζεστε Bοήθεια;

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεση σας

28210 93861

Ραβανί με γιαούρτι και μαλοτήρα

Βράζουμε το νερό με τη μαλοτήρα για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη μαλοτήρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι, βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μίξερ με τη βοήθεια του φτερού χτυπάμε πρώτα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 34 εκ. και ψήνουμε για 20-25 λεπτά αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου. Όταν βγει και είναι ζεστό το ραβανί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά και είναι έτοιμο.

Chef: Χρήστος Σαριδάκης