• 16 Μερίδες
  • 75 ' Χρόνος Προετοιμασίας
  • 10 ' Χρόνος αναμονής
  • 1 Επίπεδο Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

  • 20 γρ. Φυσικό Χυμό Λεμόνι Creta fresh
  • 20 γρ. Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
  • 210 γρ. άχνη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  • 250 γρ. μαργαρίνη ζεστή
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 180 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 350 γρ. καρότο τριμμένο
  • 80 γρ. ινδοκάρυδο
  • 500 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 2 κ.σ. σπόρους Chia
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 10 βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Μπολ
  • Μπασίνα
  • Φόρμα

Χρειάζεστε Bοήθεια;

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεση σας

28210 93861

Πορτοκαλί κέικ

Για το γλάσσο, βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με φουέτ (αβγοδάρτη) έως ότου ομογενοποιηθούν. Σε μία μπασίνα βάζουμε τη ζεστή μαργαρίνη με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με φουέτ για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το χυμό και ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το καρότο το ινδοκάρυδο και το ξύσμα. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τους σπόρους Chia, τον παπαρουνόσπορο, τα βερίκοκα και την βανιλίνη και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ 28 εκ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου με κάτω αέρα για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 μόνο λεπτά και περιχύνουμε με το γλάσσο.

Chef: Χρήστος Σαριδάκης